E.K. Chess

  Europees Kampioenschap Schaken - uitslag

 Datum : 18 tot 22 oktober 2021 - Plaats : Amsterdam, NEDERLAND

 

Van links naar rechts : Technisch Directeur Schaken BDC Serge Van Brandt,

Colin François (11de EK Individueel Heren) en Paul De Weerdt (9de Senioren) 

 

Voor het eerst nam België deel aan een Europees Kampioenschap Schaken (in de vorige eeuw nam België wel deel aan diverse Wereldkampioenschappen).

 

BDC stuurde 2 officiële deelnemers + 1 TD naar Amsterdam die dit EK organiseerde naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van de Amsterdamse Schaakclub TOG Amsterdam.

 

In de Topklasse Individueel Heren verdedigde FRANCOIS COLIN (RUSS Liégeoise) deel. François is pas enkele jaren terug begonnen binnen BDC maar in de horende schaakwereld heeft hij ook zijn plaats en dankzij zijn goede ranking (Rating en Elo) in de Schaakfederatie besloot BDC hem een kans te geven om internationaal te laten deelnemen tussen zijn lotgenoten.

In de Coronaperiode nam hij ook deel aan het Wereldkampioenschap Online Schaken en werd hij 3de in de B-categorie. Dit was de grootste reden om hem de kans te geven die hij ten volle opnam.

 

Op 7 wedstrijden won hij 3 x, speelde 2 x gelijk en verloor 2 x wat resulteerde in een score van 4.0 en een 11de plaats op 26 deelnemers. Een heel goede prestatie! Mits een betere gemiddelde kon hij evengoed 7de geweest zijn omdat laats 7 tot en met 11 een zelfde score 4.0 hadden.

  

Bij de Senioren Individueel (Heren +60 en Dames +55) nam onze veelvoudige nationale schaakkampioen en vorige BDC Voorzitter PAUL DE WEERDT (KDS Turnhout) deel. In de vorige eeuw nam hij ook deel aan enkele Wereldkampioenschappen.

Paul werd 9de op 14 deelnemers met een score van 3.0 (2 overwinningen, 2 gelijkspelen en 3 nederlagen).

 

In het Open tornooi (geen EK) nam onze TD Serge Van Brandt (Woluwé S.S.B.) ook aan deel en werd 9de op 10 deelnemers met een score van 2.0 (2 overwinningen en 5 nederlagen)

 

Officiële website

www.chessdeaf.org

Officiële uitslagen : https://dovenschakenamsterdam.nl/en/ek-schaken-standen-en-uitslagen/

 

Samenstelling

Speler

 

 

Paul

 

DE WEERDT

 

K.S.K.D. Turnhout

Senior Men 60+ Individuals

 

 

François

 

COLIN

 

R.U.S.S. Liégeoise

Men Individuals

 

 

 

Serge VAN BRANDT

Woluwé S.S.B.

Men Open Tournament

Meer informaties...

Zie hieronder.

Voor alle contact : Serge Van Brandt, T.D. schaken - chess-fr@deafsport.be

Bijlage