Tour de Formosa - Wielrennen

6e Tour de Formosa - uitslag
Datum : Vanaf 4 tot 11 november 2018
Plaats : TAIWAN

Jean-Pierre Fauconnier op podium als 5de !

Proficiat !!  Volg ons op Facebook

   

 

 

Programma + uitslag

Officiële Website : links

Samenstelling

Renner

Jean-Pierre FAUCONNIER E.S.S. Mons

17.11.2016

5e Tour de Formosa - uitslag
Datum : Vanaf 1 tot 08 november 2016
Plaats : TAIWAN

Jean-Pierre Fauconnier op podium als 3de !

Proficiat !!  Volg ons op Facebook

         

Programma + uitslag

http://deaftourdetaiwan.deafsports.org.tw

Samenstelling

Renner

Jean-Pierre FAUCONNIER E.S.S. Mons

Officiel

Jan            VAN DEN BRAEMBUSSCHE                        

Meer informaties...

www.international-deaf-cycling.info

Verslagen door Jan Van Den Braembussche

Dag 7

De Tour de Formosa is gedaan en geëindigd zoals dag 1 in een bijna storm met regen. Na 35 km werd Jean Pierre in het peloton door een horende renner aangereden aan zijn achterwiel en viel zwaar gevolgd door nog enkele andere renners. Hij was zwaar gehavend en had een hele tijd nodig om bij zijn positieven te komen. De achtervolging tot het peloton op dit heuvelachtig parcours verliep heel moeizaam. Tot 2 maal toe naderde hij het peloton maar de demarrages vanuit de kop van het peloton joeg de snelheid bijwijlen ferm omhoog toen hij op het punt stond aan te sluiten. De derde maal was de goede na meer dan 20 km achtervolging. Op dat moment was de bedoeling recupereren, gewoon uitrijden en zijn derde plaats te behouden in het klassement. Langzamerhand kwam hij halfweg het peloton. Hij zag een demarrage van Rozanov met nog een horende Fransman maar zijn lichaam kon het niet meer aan. De laatste 3 km verloor hij voeling met de kop van het peloton en moest hij lossen in deze klimmende aankomstkilometers. Winnaar in de spurt werd terug Rozanov voor de 5de etappezege voor de Italiaan Carbone en de 3 andere Russen. Eindwinnaar werd dus de Slowaak Babic voor de Japanner Hayasse en Jean Pierre.
Al bij al gezien de omstandigheden een bevredigende prestatie die voor de 3de opeenvolgende maal derde eindigde in deze Tour de Formosa.

De toekomst van de volgende en 6de Tour de Formosa hangt af van het aantal deelnemende landen. Het streefdoel is 10 landen terwijl er nu maar 7 landen deelnemen.

Aan alle volgers bedankt voor het volgen en reageren op de berichten en foto's op Facebook BDC.
Jempi heeft als volgende doel de Deaflympics in Samsung te Turkije 2017.

Dag 6

Neen, het lukte niet voor Jempi om de 2de plaats te kapen in het klassement. Hij nam een tiental seconden door zijn demarrage uit het kleine peloton in laatste 3 km en eindigde 6de in deze zware rit met een heuse col op 25 km van het einde. De Japanner Hayase eindigde dan ook 7de. De rit werd gewonnen door opnieuw de Rus Rozanov die er vandoor ging op 65 km met 2 horende renners.
Na hem eindigden de 3 andere Russen op de volgende plaatsen en daarna de Slowaak Babic die wegliepen van Jempi tijdens de beklimming.
Er blijft nu nog 1 korte rit van 89 km over de laatste dag dat normaal op een massasprint eindigt tenzij de Rus Rozanov opnieuw een stunt uithaalt.
Verrassend was het uitvallen van de Italiaan Carbone die hiermee dan ook tuimelt van de 4de naar de 10de plaats.

Dag 5

Tot onze grote ontgoocheling is de etappe van vandaag volledig geannuleerd wegens niet voldoende zekerheid tot veiligheid mede door deels onberijdbare wegen en ook doordat deze morgen een blok rots op de weg gevallen is waardoor de politie geen toelating meer gaf bij de uitgestelde start. Allemaal gevolgen van de tyfoon van vorige maand.
Ik heb voorgesteld om een criterium te rijen in het centrum van ongeveer 2 uur. Klaarblijkelijk is het latere uur een probleem voor de politie. Deze vooravond zal er dan gewoon getraind worden. De vermoeide tegenstanders van Jean Pierre met vooral de Japanner en Italiaan zijn wel opgetogen met deze situatie omdat ze beter kunnen recupereren voor de zware rit van morgen. Normaal was de volledige rit van vandaag ook zwaar. Jempi weet nu wat te doen voor morgen.... hopelijk vindt hij medestanders om hem te helpen. Ze zien allemaal dat hij zeer sterk rijdt.... Ook de horende renners.

Dag 4

Geen geluk vandaag voor de 4de rit. Jean Pierre eindigde in het peloton op de 8e plaats. De Rus Rozanov won vandaag opnieuw in zijn eentje van op 80 km te demarreren en met 4 minuten voorsprong te winnen! En dat 3 dagen na mekaar met minuten voorsprong.....
De Slowaakse Babic en de leider nam vandaag wel 15 " op Jempi. Jempi probeerde 2 x te demarreren. Iedereen haalt hem terug. Zelfs de horende renners. .. Na zijn laatste ontsnapping die sneuvelde op 5 km van de finish sprong die Babic weg en kreeg hij wel vrijgeleide. ..
Morgen wordt de rit van 151 km ingekort naar 64 km. Reden is dat de tyfoon van vorige maand een groot stuk onberijdbaar maakte. Er was voordien eerst sprake van een tijdrit en nadien van een criterium op een vliegveld maar nu is het een fel ingekorte geplande rit. Jempi kent dit parcours en zegt dat het moeilijk zal zijn om enige tijdwinst te boeken. Hij moet nu rekenen op de heuvelachtige 6de rit. Na de rustdag volgt nog een korte slotrit waar het ook moeilijk zal zijn om tijdwinst te boeken. We blijven hopen dat er morgen toch iets kan gebeuren. Dank aan de volgers via Facebook en stuur hem veel moed!

Dag 3

Jempi werd vandaag 2de in de langste rit van de 7. Hij won vandaag echt het pelotonspurt !! De Rus Rozanov won opnieuw met voorsprong. Op 2 ' won Jempi dus de spurt voor de Russen Makarow, Prokhorev en Kudrin.
Aan de stand verandert bijna niets. De Japanner Hayasse volgde Jempi de hele dag. Zelfs als Jempi gaat plassen onderweg ! Hij pakte wel 1 seconde. Nog 53" op hem en 1'55 op leider Babic.
Jean Pierre nam dus wraak van gisteren. Bijna was hij op 50 km van de finish mee met Rozanov. Hij kon hem nog naderen tot 10" maar zijn gezelschap renner kon niet meer en alleen wou Jempi zich niet kapot rijden.
Bij de start was het 25 graden om 10 u. Aan de aankomst 30 graden. Morgen volgt nog een lange rit van 171 km.
Er was ook een zware valpartij op ongeveer 65 km van de aankomst met een 10-tal renners achteraan het peloton.
Het was een trage wedstrijd wellicht door de warmte en de afstand.
Morgen rit 4 van 170 km en heuvelachtiger dan vandaag.

Dag 2

Jean Pierre werd vandaag 4de en was 2de in de sprint van peloton op 4' van de Rus Rozanov en 3' van de Rus Makarov. Echter wat voorafging was erger. Hij ontsnapte op 7 km van de aankomst met 2 horende renners maar werd op 2 km van de aankomst de verkeerde weg opgestuurd waardoor hij terug in het peloton verzeilde. Hij won dan nog bijna spurt wat bewijst dat hij goed reed. Hij verloor door die omleiding liefst 20 seconden wat zeker nuttig geweest zou zijn voor het podium. Protest hielp niet.
De start deze morgen begon in een fris weer met nu de Russen erbij die zoals voorspelt de koers open brak na 50 van de 123 km. De Rus Rozanov ging na 70 km alleen vandoor tot de aankomst. Achter hem een tijdje later ook de Rus Makarow met 3 horende renners. Het peloton liet begaan tot woede van Jean Pierre toen hij zag dat enkel hij en Slowakije het peloton leidde. Onderweg begon het gaandeweg warmer te worden met tussen km 80 en 90 een temperatuurschommeling van 25 naar 30 graden en terug 25 !
Na de chaotische aankomst besliste de fotofinish de Italiaan Carbone als 3de voor Jean Pierre. In zijn zog reed de Japanner Hayase heel de tijd op het wiel van Jean Pierre om zijn 2de plaats in het klassement te verdedigen. Jean Pierre reed een goede wedstrijd en kon zonder pech met de omleiding 3de geworden zijn alsook dichter in het klassement gekomen zijn. Hij was terecht boos na de aankomst.
Morgen volgt de langste rit op een licht heuvelend parcours over 173 km.

Dag 1

Hallo iedereen, uit Taiwan geven we nu het relaas van de 5de Tour de Formosa dat vandaag begonnen is met de Belgische wielrenner Jean-Pierre Fauconnier. Als delegatie is Jan Van den Braembussche mee. We kwamen zaterdagavond aan met extra 4 uren omdat wel de tussenvlucht in Bangkok gemist hebben doordat de vlucht in Brussel vertrok met 3,5 uur vertraging.
Er nemen 19 dove renners uit België, Slowakije, Korea, Japan Italië Taiwan en Rusland deel maar vandaag waren het er maar 15 omdat Rusland pas deze namiddag aan kwam ook doordat ze hun tussenvlucht gemist hebben! Ze waren de favorieten en verliezen 1 u in het klassement.
In een zeer zware regenval en storm aan de top van Tapei verliep de eerste korte zware bergrit deze voormiddag.
Winnaar werd de Slowaakse Babic Adrian voor de verrassende Japanner Hayase Kentaro terwijl Jean Pierre 3de werd voor de Italiaan Carbone Giorgo Maria. Jempi is geen klimmer zoals we weten. Twee jaar terug werd hij 11de.

Temperatuur op de top was 20 graden maar gevoelstemperatuur was wel 5 graden ! We moesten onmiddellijk schuilen in onze wagens aan de top voor de storm !
Nu om 14 u in binnenstad 23 graden. Voorspelling de komende dagen naar 30 graden in binnenland.
Morgen volgt de tweede rit van 123 km. die Jempi 2 jaar terug won met minuten voorsprong door onverwacht mee te glippen in een ontsnapping met enkele horende renners. Ja, er doen ook een 28 - tal horende renners mee waarvan 2 Fransen en een Hollander. De rest komt uit Taiwan.


01.12.2014

4e Tour de Formosa
Datum : Vanaf 28 oktober tot 5 november 2014
Lieu : TAIWAN

Jean-Pierre Fauconnier op podium als 3de !

Glansprestatie als eenzaat tegen Russisch, Amerikaans en Frans blok

Volg ook zijn info op onze BDC Facebook.

Zie ook : www.dvelo.com en www.international-deaf-cycling.info

31.10.2014

Jean-Pierre verrast de tegenstand en wint de 2de rit met 7'49" voorsprong !!
Na zijn mindere dag gisteren (5' verlies) kaapt hij ook de leiderstrui !

Eerste Belgische internationale zege in wielrennen sinds 1985 !

Jean-Pierre Fauconnier neemt voor de 3de maal deel aan deze enige rittenwedstrijd wielrennen voor doven dat om de twee jaar plaats vindt in het verre Taipei!

Na zijn 5de plaats in het puntenklassement en 3de plaats volgens de tijd in 2012 hoopt hij nu ook een podium plaats te veroveren tijdens een van de ritten of in het klassement.

Programma en uitslagen

Voir http://deaftourdetaiwan.deafsports.org.tw (zie foto n°38)

Facebook BDC

Samenstelling

Renner

Jean-Pierre FAUCONNIER E.S.S. Mons

Officiel

Wim                ZONNEKEIN                             

Meer informaties...

www.facebook.com/deplascovdbg

www.international-deaf-cycling.info

 


23.11.2012

3e Tour de Formosa
Datum : 1ste november tot 10 november 2012
Lieu : TAIWAN

Uitslagen

Zie http://deaftourdetaiwan.deafsports.org.tw

Samenstelling

Renner

  Jean-Pierre FAUCONNIER Woluwé S.S.B.

Meer informaties...

Zie volledige rapport van de renner in bijlage (hieronder)

01.11.12

Jean-Pierre Fauconnier de enige Belgische deelnemer in deze enige rittenwedstrijd voor doven !

Jean-Pierre tekent contract als elite zonder contract bij wielerteam LUMET-V.D.B.G.STEENHOUWERIJ CYCLING TEAM !

Op 2 november start de 3e Tour de Formosa, de enige rittenkoers wielrennen bij de doven dat om de 2 jaar plaatsvindt in Taiwan.

Jean-Pierre Fauconnier (wonende te Moranwelz, lid van Woluwe SSB en wielerteam elite zonder contract LUMET-V.D.B.G..STEENHOUWERIJ Cycling team) zal als enige Belg eraan deelnemen.

In 2010 namen er nog 5 Belgen aan deel. Jammer genoeg was dit voor de meesten een enige ervaring gebleven en is nu enkel Jean-Pierre die met veel ambitie voor het wielrennen in de toekomst na zijn schitterende prestaties op het laatste Europees Kampioenschap te Togliatti in september 2012 (zie relaas in deze site van september). Zijn grootste ambitie is te schitteren op de komende Deaflympics in Sofia 2013.

Hij is na vertrek op 31 oktober goed aangekomen in Taiwan op 1 november maar ramp was dat hij zijn fiets niet kon meenemen daar die in zijn overstap te Peking daar bleef liggen !! Hopelijk krijgt hij zijn fiets gauw terug !

Volg live het relaas van elke rit (7 ritten tot en met 9 november) op de site http://deaftourdetaiwan.deafsports.org.tw

Tevens zal Jean-Pierre in het kort zijn dagelijks relaas posten voor deze site.

Ander groot nieuws is dat Jean-Pierre vorige week zijn handtekening zette voor het wielerteam LUMET-V.D.B.G.STEENHOUWERIJ Cycling team vanaf 1 januari 2013 (oude naam is Asb-Parein-Rogelli cycling team). Met dit komt hij in een meer professionele team terecht met aangepaste training en trainer, doktersonderzoeken en deelname aan wielerwedstrijden voor elite zonder contract (gemiddelde meer dan 100 km.). Een van zijn ploegmakkers is onder meer Geert Wellens, de broer van de bekende veldrijder Bart Wellens.

Jean-Pierre, veel geluk in Taiwan en in 2013 ! We vertrouwen op u om goede resultaten te brengen !


29.10.2010

Tour de Formosa
Datum: 29 oktober tot 7 november 2010
Plaats: TAIWAN

Uitslagen

Zie bijlage.

Samenstelling

Renners

  Bart UZEEL D.H.C. Kortrijk
  Jean-Pierre FAUCONNIER Woluwé S.S.B.
  Ferdy RAEYMAECKERS K.S.K.D. Brugge
  Johny SCHELPE D.H.C. Kortrijk
  Sander VERSTRAETE K.S.V.S. Gent

Staff

Filip VERSTRAETE Team Manager
Bernard DESCHAMPS Coach

Meer informaties...

U zult deze informaties ook vinden in het Nieuwsbrief n° 9 en 10

Bijlage