90 jaar BDC (1922 - 2012) - archieven foto's

Festiviteiten 90 jaar BDC (1922 - 2012)

Bekijk onze foto's van 1922 tot 1980  !

 

90 jaar… Dit is een feest !

Met groot genoegen stellen we een overzicht uit het rijk archief van BDC met oude foto’s van de stichting in 1922 tot 1980.  De periode waarin onze medeoprichter Antoine Dresse in ons bestuur zat in zijn lange sportcarrière.

Ondanks zijn zware verantwoordelijkheid als secretaris-penningmeester en oprichter van het C.I.S.S. (Comité International du Sport Silencieux), nu I.C.S.D. (International Committee of Sports for the Deaf) genoemd van 1924 tot 1967 en voorzitterstichter van de K.S.V.D.B. (nu B.D.C.) vanaf 1930 tot 1980, had hij nog de tijd om duizenden foto’s bijeen te houden over de sport zowel op nationaal als internationaal vlak.

Het was dus dankzij zijn onmiskenbare toewijding aan de dovensport waarvan we nu kunnen genieten van kostbare foto’s uit zijn privécollectie.

Deze realisatie is ook mogelijk dank zij de succesvolle implementatie van het Centre Robert Dresse, sectie van SUR'Cité die zo vriendelijk waren een bijdrage te leveren met de verspreiding van deze foto's zorgvuldig bewaard in hun archieven ...  Die foto’s zijn dan ook de beste manier om de geschiedenis van onze sport in onze federatie en natie te kennen.

Deze foto's zijn een zeldzaam en uniek erfgoed voor de dovensport bij ons en in de wereld !

Wij wensen u veel kijk- en leesplezier

Voor Centre Robert Dresse

Voor BDC,

Om foto's te bekijken, klikt u op de volgende link : Archieven foto's

Met de steun van Centre Robert Dresse en SUR’Cité