De nieuwe website is gelanceerd

Beste surfers,

Met grote fierheid stellen we hier onze totaal vernieuwde website voor. Immers met deze verschijning is een nieuw tijdperk aangebroken in de Belgische Dovensport wereld door de oprichting van een nieuwe structuur met het Belgian Deaf sport Committee (BDC).

Dit is het resultaat van enkele vrijwilligers die in de nieuwe structuur kwamen zetelen met de oprichting van 3 cellen Topsport, Fundraising en Jeugdsport en die tegenwoordig allen een gecoöpteerde officiële functie hebben binnen het BDC.

Ook de samenwerking met 3 studenten Postgraduaat Sport, Economie en Communicatie van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) in een project SBP (Sport Business Project) met als doel de professionalisering van het BDC bracht als resultaat een beleidsplan over 5 jaar dat neergepend werd in een bundel van 50 bladzijden die u binnenkort kunt vinden in deze website die nog verder door ons bijgewerkt dient te worden de komende weken en maanden.

De eerste resultaten van deze samenwerking resulteert nu al in een nieuwe naam, nieuwe logo, kortom een volledig nieuwe huisstijl! Ook deze vernieuwde website is een resultaat daarvan.

Onze webmaster Ismaël Grammenidis samen met Kurt Van Dam verdienen zeker een pluim met de professionele opmaak van deze website. De bedoeling is echter wel dat deze site verder bijgevuld wordt door eigen mensen die daarvoor een spoedcursus gevolgd hebben. Financiële noodzaak was daar de grootste reden van.

Het BDC is geen nieuwe federatie maar gewoon een omvorming van het Koninklijk Sportverbond der Doven van België in een nieuwe professionele stijl. De officiële benaming K.S.V.D.B. – F.R.S.S.B. blijft statutair behouden.

Immers in de samenwerking met het project SBP hadden we de financiële toestand aangekaart als één van de grootste problemen evenals de zoektocht naar jonge sporters. Om dit te kunnen verwezenlijken moest daarom eerst alles in een nieuwe huisstijl gewijzigd worden. Daarom heeft het bestuur besloten verder de ingeslagen weg te gaan om de komende jaren te werken met de VUB om het beleidsplan zoveel mogelijk uit te werken.

De waarheid gebiedt me ook te zeggen dat de gecoöpteerde bestuursleden van het BDC met Kurt Van Dam, David Grammenidis en Filip Verstraete een grote rol gespeeld hebben alsook zeker onze secretaris Nicolas Rettmann. Het vers jong bloed dat nu door onze federatie stroomt blaast nieuw leven in het BDC! Hopelijk zal hun werk een stimulans zijn voor nieuwe bestuurders in onze nieuwe structuur met de verdere uitbouw van het new-look BDC! Nieuw bloed is steeds welkom en nodig!

Ook zijn we fier om de officiële voorstelling van het BDC via de media te doen met een persconferentie op 18 augustus in het gebouw van BOIC. De Belgische ploeg voor de 21ste DEAFLYMPICS te Taipei in september zal er eveneens voorgesteld worden. Hiervoor moeten we het BOIC zeer erkentelijk zijn alsook voor de vele tips en hun samenwerking! Dit was een ferme duw in onze rug.

Daarom moest deze website ook op tijd klaar zijn voor de 21ste Deaflympics waarin u dagelijks de resultaten zult kunnen volgen van de Belgische deelnemers van 5 tot 15 september. En mettertijd zal deze site geleidelijk aan bijgevuld worden met andere actuele en historische info over de dovensport uit ons 87-jarig bestaan.

Laat me verder u veel surfplezier te wensen in deze site en we hopen u te mogen verwelkomen op één van de vele sportactiviteiten in het nieuw seizoen 2009-2010.

Jan Van den Braembussche
Coördinator BDC