Seminarie E.D.S.O.

Seminarie voor de Raad van Bestuur en technische directeuren van de E.D.S.O.
Datum: 7-10 oktober 2010
Plaats: Bloso-centrum, Nijverheidsstraat 112, 8310 BRUGGE

Van 7 tot 10 oktober 2010 vond in het BLOSO-sportcentrum Assebroek-Brugge het vierjaarlijkse seminarie voor alle Technische Directeuren van de Europese Dovensport plaats voorafgegaan door een vergadering van het Uitvoerend Comité van de Europese dovensport (www.edso.eu). Dertien van de 19 Technische Directeuren waren present naast het voltallig Uitvoerend Comité waaronder als enige Belg Jan Van den Braembussche als Technisch Directeur van Volleybal in de E.D.S.O. Het was ook de eerste vergadering van het nieuwe bestuur na het congres dat plaats vond in Essen (Duitsland)

Jan is tevens de voorzitter van de plaatselijke sportclub Koninklijke Sporting Kring Doven Brugge (K.S.K.D. Brugge) en sportdirecteur - coördinator van het Belgian Deaf sport Committee (BDC) en lag aan de basis dat deze uitzonderlijke seminarie kon plaatsvinden in Brugge met de medewerking van K.S.K.D. Brugge (dat haar 80-jarig bestaan viert) en het BDC.

Het is ook voor het eerst sinds het ontstaan van de E.D.S.O. in 1983 dat er een bijzondere vergadering van de E.D.S.O. gehouden wordt in België. In het verleden werd in België wel een E.K. volleybal (2007), bowling (1994), voetbal (1991), veldlopen (1971), tafeltennis (1968, 1971 en 1979) en tennis (1967) georganiseerd.

Donderdag 7 oktober werd het Uitvoerend Comité van de E.D.S.O. samen met de organisatoren ontvangen bij de Gouverneur Paul Breyne in zijn Kabinet.

Het was een uitstekend georganiseerd evenement waarin we op de receptie talrijke hooggeplaatste personen mochten verwelkomen waaronder Dr. Jan Verstuyft als beheerder van het B.O.I.C. na zijn voorafgaande toelichting over de huidige dopingvoorlichting van WADA en ADAMS alsook Executive Director van EUD (European Union of the Deaf) Mark Wheatley uit Engeland.

Moderator van deze seminarie was André Lathouwers uit Blankenberge die in het verleden reeds zowel internationaal als nationaal een rijk gevuld bestuurscarrière kan voorleggen in de dovenwereld.

http://bdc.deafsport.be/#25