Nominatie

Bernard Deschamps wint West-Vlaamse sportprijs "Sportloopbaan" !!

Bernard Deschamps, lid van KSKD Brugge en momenteel erevoorzitter heeft de West-Vlaamse Sportprijs gewonnen voor zijn Sportloopbaan !

Op 4 maart werd hij gehuldigd in de Schouwburg van Kortrijk voor zijn grote verdienste in zijn sportloopbaan bij de dovensport en vooral in wielrennen.

 • Deelname aan 6 Deaflympics (Olympische Spelen voor doven - slechthorenden)
  • 5 Deaflympische medailles: 1 x Goud, 2 x Zilver en 2 x Brons
 • 4 x Belgisch Kampioen op de weg
 • 1 x Kampioen van Vlaanderen
 • Talloze 2de plaatsen, ook op wereldkampioenschappen
 • Al 52 jaar lid bij dezelfde club (Kon. Sporting Kring Doven Brugge)
  • 42 jaar in het bestuur waaronder 16 jaar als voorzitter en 20 jaar als penningmeester
 • Momenteel erevoorzitter + voorzitter van het lokaal van de sportclub (DOC Den Arend)
 • Enkele jaren bestuurder in Dovensport Vlaanderen vzw en als Technisch directeur wielrennen onder Belgian Deaf sport Committee.
 • Beoefent momenteel nog petanque

http://www.west-vlaanderen.be/genieten/sport/evenementen/westvlaamsesportprijzen/genomineerden/Paginas/sportloopbaan.aspx

http://www.west-vlaanderen.be/nieuws/Paginas/20150304_sportprijzen_0231.aspx

https://twitter.com/provinciewvl/status/573198841295597568

http://www.focus-wtv.be/video/nieuws-focus-5-maart-2015 (vanaf 9.00 ', Bernard ziet u op het einde groepsfoto gehurkt links)


06.10.2013

Filip Verstraete genomineerd als beste sporter van de eeuw in Lichtervelde !

We vernamen uit de krant dat in de gemeente Lichterveld binnenkort gestemd zal worden voor de sportman van de eeuw, niets bijzonders ware het niet dat tussen de 8 genomineerden er een dove atleet bij zit !

Filip Verstraete, momenteel binnen BDC werkzaam als jeugdsportcoördinator voor BDC Youth en ook in het sociaal welzijn bij de doven zeer goed gekend als trekpaard van Fevlado, hoort bij de 8 genomineerden dankzij zijn succesvolle voetballoopbaan in onze nationale ploeg (brons Deaflympics 1993 en 31 nationale selecties), 4 landstitels en 5 bekers van België met KSKD Brugge alsook een sterk voetballoopbaan in de horende voetbalwereld.

Perskring zoekt beste sporter (Het Laatste Nieuws, 30/9)

De Lichterveldse Perskring gaat naar aanleiding van hun praatcafé op 13 december op zoek naar de beste sporter van de gemeente....

De Lichterveldse Perskring gaat naar aanleiding van hun praatcafé op 13 december op zoek naar de beste sporter van de gemeente.

Daarvoor stelden ze een lijst samen van acht atleten die uitmuntende prestaties leverden tijdens hun carrière. Allen waren ze vooral actief tijdens de twintigste eeuw. De genomineerden zijn Marc Haspeslagh (judo), Luc Vanwalleghem (voetbal), Filiep Tampere (boksen), Rik Tommelein (hordelopen), Gerda Colpaert (voetbal), Gilbert Desmet (wielrennen), Manuel Priem (motorcross) en ten slotte Filip Verstraete (voetbal voor doven en slechthorenden).

Tijdens de Omloop van het Houtland werd al heel wat gestemd, maar ook de komende weken kunnen Lichterveldenaars in verschillende winkels en gemeentediensten nog hun stem uitbrengen. De winnaar wordt op 13 december bekendgemaakt tijdens het praatcafé in dansschool Q-dance. (BCL)