21ste Deaflympics te Taipei 2009

Taipei, de grootste stad van Taiwan, werd tijdens de Deaflympics 2001 te Rome gekozen als gaststad om de 21ste Summer Deaflympics te mogen organiseren. Een historische mijlpaal want dit is tevens de 1ste keer dat de Summer Deaflympics plaats zullen vinden in Azië. Voor dit breekpunt zal de Taipei City regering het veertig jaar oude stadion en andere plaatsen gerenoveerd hebben om haar uiterste best te doen om te voldoen aan de normen.

Judo, Karate en Taekwondo werden tevens toegevoegd aan het Deaflympics sportprogramma.

Volgens de voorlopige inschrijvingen die afgesloten werden op 1 augustus 2008 zal Taipei het decor zijn voor 17 sporten, 20 disciplines en 182 evenementen. Ook is een recordaantal van 81 landen met meer dan 5501 atleten en officials ingeschreven voor deze editie van de Deaflympics.

De volgende sporttakken zullen aan bod komen op de 21ste Summer Deaflympics : Atletiek, Badminton, Basketbal, Beachvolleybal, Bowling, Handbal, Judo, Karate, Oriëntatie, Schieten, Taekwondo, Tafeltennis, Tennis, Voetbal, Volleybal, Waterpolo, Wielrennen, Worstelen (vrije stijl en Grieks-Romeins) en Zwemmen.

Door de strenge selectiecriteria die de cel BDC Topsport opgesteld heeft, werden slechts 7 atleten weerhouden om deel te nemen aan de 21ste Deaflympics 2009 te Taipei waarbij onze doelstellingen minstens 1 medaille en voor de rest Top 6 plaatsen zijn.

Bijlage