7ième C.E. Cyclisme - 2ième C.E. V.T.T. 2012

7ième championnat d'Europe de Cyclisme et 2ième championnat d'Europe de V.T.T. - Photos !
Date : 7 au 16 septembre 2012
Lieu : Tolyatti, Samara Region - RUSSIE

Programme

MEN Sprint Competition     10.09  11:00 - 16:00   Résultats : voir annexe (bas)
         
MEN Criterium 50 km (50 Rd. á 1 km) 12.09 11:00 - 16:00    
         
MEN Time Trial 30 km (3 Rd. á 10 km) 14.09 12:00 - 16:00    
         
MEN Road Race 105 km (15 Rd. á 7 km) 15.09 11:00 - 15:00    
 
1ière journée (09.09) :
 
We zijn goed aangekomen gisteren maar vooral voor Jean-Pierre was het wel vermoeiend na 9,5 uur wachten bij overstappen in Moskou. Een goede nachtrust heeft echter deugd gedaan.
De technical meeting verliep wel niet zo goed in het hotel "RUS"hotel (en niet VEGA) zoals eerst voorzien werd. Het hotel zelf is proper maar wel sober. Echter buiten ons hotel zien we het grauwe Tolyatti wat ons doet denken aan het communitisch tijdperk van Rusland. De omgeving is niets voor toeristen waardoor we weten dat er niets te zien valt. Gelukkig zijn er grote nieuwe shoppingwinkels.

De openingceremonie was mooi verlopen met veel show, na de middag ging Jean-Pierre trainen samen met de andere wegrenners van Duitsland, Frankrijk en Engeland.
De baan om te trainen naar het tijdritparcours lag 38 km ver. Het was dan te veel om nog op het mooie tijdritparcours te trainen. Het is daar een ronde van 10 km op een gesloten parcours dat ook gebruikt word voor autorennen zoals het circuit in Francorchamps. Dus in totaal 76 km gereden vandaag.
 
Morgen eerste competitiedag voor Jean-pierre met sprint. eerst wordt de tijd afgenomen van iedereen op 200 m waarna dan de indeling van de reeksen gedaan wordt. Niets moet morgen, alles is welkom. We zagen we'l dat de nieuwe Engelsman zeker een topper zal zijn want hij won in Belgie (Sint Martens-Latem) al een koers bij de horenden...
Zojuist gehoord dat de eerste dag van de mountainbike XCO overheerst werd door Rusland met goud en zilver terwijl Frankrijk brons won.
 
2ième journée (10.09) :
 
Voor Jean-Pierre was het zijn eerste competitiedag. in het echt koude Togliatty met amper 12 graden en veel wind voelde jean-pierre heden niet in zijn sas door de koude. Daar sprint ook zijn specialiteit niet is werd hij in de voorronde met amper de 14 de tijd genoteerd, daardoor kreeg hij een zware kluif met de Duitser Kleefus die de 4de tijd had na de voorronde (en ook 4de werd na de troostingfinale) in de 1/8 finale. De benen zaten vast bij Jean-<pierre en hij kon amper weerstand bieden heden.

De Russen overheersten de sprint met de eesrte 2 plaatsen terwijl de Fransman Touboule voor de Duitser Kleefus.

Morgen training op het tijdritparcours waarna woensdag de 50 km puntenkoers volgt op dezelfde omloop van vandaag. Dus ook een open parcours met veel wind.
Het is zaak een compromis te maken met de eenzaten van de andere landen om tegen het Russisch, Frans en duits blok op te tornen.
 
4ième journée (12.09) :
 
Jean-Pierre prachtig 7de na spannende puntenkoers, Russisch meesterschap weer eens bevestigd.

Een spannende puntenkoers met een zeer goede Jean-Pierre die zevende werd met 4 punten. Het Russische blok was te sterk om beter te doen. Ze kaapten goud en zilver met Makarov en Prokhorov.

Brons was heel nipt voor onze vriend de Engelsman Tom Smith met 13 punten die op de meet amper 2 meter over had of hij had 1 ronde aan zijn been en dan zou hij maar achtste zijn en Jean-Pierre zesde.

Zevende werd de vijfde Rus Kalinkin met 3 punten. De Fransman Remi Girardet werd vijfde met 9 punten. Dus 5 Russen in de eerste acht.
Echt een uitstekende prestatie van Jean-Pierre. Zonder Rusland was hij derde...

De eerste 2 sprints werd gewonnen door Tom Smith nadat Jean-Pierre reeds in de eerste ronde probeerde weg te lopen, echter lieten de Russen hem niet gaan. Tom werd nog 2de na de 3de spurt. Na de derde spurt waagde Jean-Pierre opnieuw een uitval en samen met Pestov en Prokhorov (zie 2de en 4de foto) liep hij uit zodat hij zijn eerste punten kaapte als 3de. Ze probeerden vooraan te blijven maar onder impuls van Frankrijk werd het drietal gegrepen, jammer genoeg moest Tom door dit geweld lossen en hij kwam nooit meer terug.

Jean-Pierre bleef goed meerijden en een voor een lieten enkele concurenten uit Frankrijk en Duitsland de rol zodat er maar 7 meer overblijven. Hij behaalde nog 1 punt als 4de bij de 7de spurt en nadien was het zaak om voor de Rus Kalinkin te blijven om de 7de of eventueel 6de plaats te kapen, want Tom Smith was virtueel derde met 13 punten en hij zou ingelopen worden normaal, echter die gaf nog vol gas de laatste 6 ronden en hij stierf echt op de meet met een paar meters overschot (zie foto 3). Op die foto ziet u ook in de achtergrond de eindspurt waarin Jean-Pierre 4de werd.

De temperatuur was iets beter met 13 graden maar vooral de wind viel weg.

Gisteren trainden we ruim een uur op een van de betere banen in Togliatti (wel stinkende buurt..) Elke dag in de avond eten we in een grootwarenhuis op 20' wandelen. Meestal zijn we samen met Tom Smith en zijn vader op pad, soms ook met de Fransen. Morgen traint Jean-Pierre ook ongeveer een uur op het parcours van de wegrit samen met de Fransen en Tom. Vrijdag volgt dan de tijdrit waarin Jean-pierre hoopt in de eerste 10 te eindigen daar het zijn specialiteit niet is.

We hebben een sterke band gemaakt met Tom Smith, Jammer genoeg is hij van een heel ander kaliber om Jean-Pierre te helpen en omgekeerd.

Jan heeft een blitzbezoek gebracht aan de plaatselijke dovenschool samen met de Franse, Tsjechische en Oostenrijkse TD. Het is echt erg in welke omstandigheden ze daar lesgeven in vergelijking met West - Europa. Wel is de sportopleiding hier echt heel goed met de plaatselijke wielerschool voor doven waarin 29 dove jongeren die school volgen. Vandaar dit succes met Rusland, want het zijn echt plaatselijke renners die hier overheersten. De organisatie op de wielerwedstrijden valt heel goed mee. De enige mankementen zijn de omgeving en het busvervoer.

Togliatti is ook de stad van het automerk van Lada. Hier is de enige Ladafabriek van Rusland. Daarom dat het tijdritparcours afgelegd wordt op het testparcours van Lada.

Groeten uit het kille grauwe Togliatti

6ième journée (14.09) :

Jean-Pierre formidabel 5de in 30km tijdrit !

Een ietwat onverwachte prestatie van Jean-Pierre in deze tijdrit vooral omdat hij tegenover de meeste anderen geen gespecialiseerde fiets had. Na 20 km had hij nog 20" achterstand op de 5de, op de meet stak hij die Rus Prokhorov voorbij met amper 1 seconde 3 tiende!
Voordien had hij steeds de 6de tijd. De eerste 3 plaatsen waren voor Rusland met Rozanov, Makarov en Kalinkin, 4de werd de Fransman Girardet. De Duitser Kleefus werd 7de. De winnaar reed 45,70 km per uur, een prestatie die niet zou misstaan in het professioneel wielrennen! En te bedenken dat Jean-Pierre niet veel verwachtte van de tijdrit daar hij geen aangepaste fiets heeft, geen pothelm en volle wielen tegenover de andere landen. Daarbij verliest hij ook veel tijd omdat hij onevenwichtig rijd. Na de wedstrijd feliciteerde iedereen hem. Zonder Rusland had hij zilver.. En met een aangepaste fiets en training (op rollen vooral) kan hij een podiumplaats kapen.
Bravo Jean-Pierre! Deze prestatie moet volstaan voor BOIC om hem naar de Deaflympics te sturen.

Gisterenavond brachten we een bezoek aan de speedwayrennen. Spectaculair voor hen die het nooit zagen in het echt maar op de duur werd het saai. Veel lawaai ook in een vol stadion met 15.000 man.
Morgen is de wegrit, het zal niet gemakkelijk zijn tegenover het Russisch, Frans en Duits blok. Zaak is vooral om rustig te blijven in het begin en meegaan in een goede ontsnapping. Misschien gebeurt dit al vroeg. Immers Frankrijk vooral wenst het Russisch blok uit te schakelen maar dit zal niet gemakkelijk zijn.

7ième journée (15.09) :

Op de wegrit van 100 km werd Jean-Pierre 8ste in een pelotonspurt voor de 5e plaats. Immers er was niets te doen tegen het Russische blok dat terug alle medailles kaapte.

Het begon met een aanval na 25 km van de eerste 2 met nog een Fransman. De 2 Russen reden hem uit het wiel en de kans was nog voor brons, maar een aanval van Makarov gevolgd door de Fransman Girardet was te veel. De Duitsers deden niets in de achtervolging en zo was brons ook weg. In de pelotonspurt raakte Jean-Pierre ingesloten en raakte pas laat los, maar de volgels voor 5, 6 en 7 waren al weg.

Jean-Pierre was wel niet zo fris meer na de tijdrit van gisteren. Een goede masseur ontbrak. Al bij al toch een geslaagd EK voor Jean-Pierre met een 5de, 7de en 8ste plaats.

Duimen maar ! Alles is mogelijk zowel alles of niets ...
En Jean-pierre verdient een verwelkoming zondagavond in Zaventem !!! Zijn vlucht landt om 22.40 u.

Zie ook : http://blog.seniorennet.be/kopat/

Photos

Composition

Coureur

  Jean-Pierre FAUCONNIER Woluwé S.S.B.

Staff

  Jan VAN DEN BRAEMBUSSCHE   Team Manager

 

Fichier attaché